Бришење на сметка

1. Што значи бришење на сметката

Бришењето на вашата сметка значи трајно отстранување на вашиот профил и личните податоци од нашите системи: име и презиме, е-пошта, телефонски број, историја на патувања и GPS податоци поврзани со вашите возења.

Откако ќе биде избришана, сметката повеќе нема да биде достапна за најава и нема да можете да ги користите услугите на UrbanTaxi.

2. Кои податоци се задржуваат

Согласно законските обврски, одредени информации ги задржуваме и по бришењето:

3. Како да поднесете барање (право на заборав)

Пополнете го формуларот подолу. Вашето барање ќе биде обработено во рок од 30 дена. За верификација на идентитетот, барањето ќе го испратиме од е-поштата што сте ја користеле за регистрација.

4. Прашања?

Доколку имате прашања за бришењето на вашите податоци, контактирајте не на info@urbantaxi.mk или на kontakt@urbantaxi.mk.

Формулар за бришење на сметка

Ве молиме внесете ги вашите податоци. Барањето ќе биде разгледано од нашиот тим во рок од 30 дена.

Последно ажурирање: Септември 2026

Преземете ја нашата апликација

Нарачајте такси, следете го возачот и плаќајте безбедно - се од вашето телефонче!